Jornades gastronomiques, Sant Feliu de Llobregat
Header

Bienmesabe i muhammara aromatitzats amb roses

19 abril 2015 | Publicat per Amics de les roses a 2015 | Receptes | Vídeos - (Deixa un comentari)

Recepta del restaurant Nou Coro: Bienmesabe i Muhammara aromatitzats amb roses

INGREDIENTS DEL BIENMESABE

1/2 Kg. caçó
4 dents d’all
2 fulles de llorer
1 cullerada d’orenga
1/2 cullerada de pebre dolça de la Vera
1 culleradeta de comí en pols
Sal i pebre
1/2 got vinagre de roses (si no, vinagre aromatitzat amb unes gotes d’essència de roses)
1 got d’aigua
1 cullerada aigua de roses
Farina especial per a fregits
Oli d’oliva suau

PREPARACIÓ DEL BIENMESABE

  1. Tallar el caçó a daus de mos i salpebrar.
  2. Introduir en un bol de vidre les dents d’all colpejades prèviament i sense pelar. Incorporar les espècies, el vinagre aromatitzat, l’aigua i l’aigua de roses.
  3. Cobrir amb film i deixar reposar a la nevera un mínim de 6 o 8 hores.
  4. Assecar el caçó amb paper absorbent, enfarinar i fregir en abundant oli calent sense superar els 1.800º.

 

INGREDIENTS DE LA SALSA MUHAMMARA

3 pebrots vermells rostits
100 gr. nous
2 cullerada de pa ratllat
2 grans d’all
1 cullerada de comí
1 culleradeta de pebre Aleppo (si no, pebre rosa)
1 cullerada de suc de llimona
4/5 cullerada d’oli d’oliva verge extra
1 cullerada de melassa de magrana*
Sal
6/8 pètals de rosa

*Melassa de magrana: Es pot adquirir en botigues de productes orientals o elaborar-la a partir d’una barreja de magranes liquades, sucre i suc de llimona que bullirem fins a aconseguir la textura d’un caramel.

PREPARACIÓ DE LA SALSA MUHAMMARA

  1. Torrar lleugerament les nous.
  2. Introduir tots els ingredients en un got batedor i triturar fins a aconseguir una textura de puré dens.
  3. Reservar a la nevera i consumir en fred.

Pots seguir els comentaris a través del RSS 2.0 , deixar un comentari, o fer trackback.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *