Jornades gastronomiques, Sant Feliu de Llobregat
Header

Cruixent de cabra amb gelé de pètals de rosa

28 abril 2012 | Publicat per Amics de les roses a 2012 | Receptes | Vídeos - (Deixa un comentari)

Recepta del restaurant La Sargantana Taperia: Cruixent de cabra amb gelé de pètals de rosa

INGREDIENTS:

  • Cereals de blat, tipus Kellogs sense sucre
  • Farina
  • Pipes pelades fregides o torrades
  • Canyella
  • Ous
  • Pa ratllat
  • Formatge de cabra en rulo

 

Per a la gelé

  • Aigua
  • Sucre
  • Pètals de rosa aromàtics

 

Per a la decoració

  • Iogurt grec
  • Pètals de rosa
  • Germinats diversos

PREPARACIÓ:

  1. Preparem una safata gran amb força quantitat de cereals, la mateixa quantitat de pa ratllat, un bon grapat de pipes i 2 o 3 cullerades de canyella.
  2. Las quantitats variaran en funció de la quantitat de talls per arrebossar, però en fem de més ja que es pot aprofitar per altres dies i necessitem que sigui abundant per facilitar l’arrebossat.
  3. Batem 4 o 5 ous.
  4. Tallem el formatge en rodanxes d’1 cm. de gruix aproximadament.
  5. Enfarinem el formatge lleugerament, i el passem per l’ou. A continuació a la safata on hem fet la mescla de cereals, pa, pipes i canyella submergim la porció de cabra cobrint-la totalment i presionant amb les dues mans de manera que tota la mescla cobreixi la porció.
  6. Deixem reposar una mitja hora i tornem a sumergir en ou i repetim l’operació. Tornem a deixar reposar un quart per tal que l’arrebosat es compacti. Fregim en abundant oli calent, preferiblement de girasol, fins que es dori. No ens passem en temps perquè sinó el formatge es fondria.

 

PREPARACIÓ DE LA GELÉ:

  1. Per preparar la gelé escalfarem aigua, aproximadament un got, i afegirem sucre fins a aconseguir un almívar, remenant per tal que no es cremi i a foc lent.
  2. Afegirem un grapat de pètals de rosa i continuarem a foc lent uns quince minuts.
  3. Deixarem que es refredi i posteriorment colarem la mescla i la disposarem en un biberó de cuina.

 

PRESENTACIÓ:

  1. Per a la presentació, tallarem el formatge en 4 porcions a mode de “quesito”.
  2. Prendrem una cullerada de iogurt grec i la disposarem a una banda del plat. Amb una cullera per la banda de fora, estirarem el iogurt a modus de llàgrima.
  3. Sobre aquesta llàgrima disposarem de forma alterna les porcions de formatge i ho regarem de forma generosa amb el gele de roses.
  4. Podem decorar el plat amb pètals de rosa o brots germinats.

 

Pots seguir els comentaris a través del RSS 2.0 , deixar un comentari, o fer trackback.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *