Jornades gastronomiques, Sant Feliu de Llobregat
Header

Iker Erauzkin cuina amb roses

17 abril 2014 | Publicat per Amics de les roses a 2014 | Cuiners de renom | Vídeos - (Deixa un comentari)

Iker Erauzkin és assessor gastronòmic i escriptor del llibre “El sabor de las flores”. Diu que “la rosa és probablement la flor més utilitzada en l’alimentació, perquè és de les que més aroma ens ofereix”.

El seu primer contacte amb les roses va ser amb la pastisseria àrab, que utilitza aigua de roses. L’Iker relata el seu viatge de descobriment de l’art de les flors a la cuina. En els seus passejos pel camp, “anava provant les flors que trobo pel camí per veure si eres dolces, si tenien una textura vellutada, si el pètal era amargant, quines parts de la flors podia ser interessant… Recordo grates sorpreses com la flor de la borratja i el gust de cogombre“.

Quan va començar a treballar en la cuina de les flors el cuiner tenia dificultats per trobar cultius per al consum, així que celebra que a Sant Feliu de Llobregat hi hagi la iniciativa d’acostar aquest aspecte al gran públic.

Pots seguir els comentaris a través del RSS 2.0 , deixar un comentari, o fer trackback.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *