Magret d’ànec amb chutney de gerds i roses

28 abril 2012 | Publicat per Amics de les roses a 2012 | Receptes | Vídeos - (Deixa un comentari)

Recepta de l’escola d’hosteleria IES Martí Dot: Magret d’ànec amb chutney de gerds i roses

INGREDIENTS (per a 4 persones)

  • 2 Magrets d’ànec
  • 80 ml. d’Oporto

Per al chutney:

  • 100 gr. de gerds
  • 20 gr. de pètals de rosa
  • 2 escalunyes
  • 50 ml. de vinagre de poma
  • 1 c.s. de sucre morè
  • 1/2 poma àcida
  • 1 orellana d’albercoc
  • 1 pruna
  • 1 c.s. de pinyons
  • 1 taronja suc

Decoració:

  • Canonges
  • Pètals de rosa

PREPARACIÓ del chutney:

  1. Macerar els pètals amb el vinagre 12h, colar i reservar.
  2. Ofegar l’escalunya amb una mica d’oli.
  3. Afegir el vinagre i el sucre, caramel·litzar, afegir el suc, reduir.
  4. Afegir la orellana i la pruna tallada a daus petits.
  5. Afegir la poma tallada a daus, els gerds, els pinyons torrats i els pètals.
  6. Coure tot junt 10 minuts aproximadament.

Per al magret:

  1. Salpebrar, en una paella, rostir per la part del greix, deixar que el propi suc que treu el vagi confitant, 8 minuts aproximadament.
  2. Donar la volta i acabar la cocció.
  3. Retirar el greix i reduir el oporto.

Presentació:

  1. Tallar a làmines el magret (ha de ser sagnant).
  2. Tirar per sobre el chutney.
  3. Col·locar per sobre les herbes fresques amb els pètals i, al voltant, la reducció.

 

Pots seguir els comentaris a través del RSS 2.0 , deixar un comentari, o fer trackback.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>