Jornades gastronomiques, Sant Feliu de Llobregat
Header

Mousse de rosa amb menta i gelatina de ratafia

29 abril 2016 | Publicat per Amics de les roses a 2016 | Receptes - (Deixa un comentari)

Recepta de la pastisseria Can Plana: Mousse de rosa amb menta i gelatina de ratafia

Ingredients mousse de rosa:

250 gr. de mantega.

10 fulles de gelatina.

250 gr. de crema cobertura.

80 gr. de concetrat de rosa.

250 gr. de clares.

250 gr. de sucre.

Elaboració mousse de rosa:

  1. Folrar els motlles amb PVC, tallar el pa de pessic segons forma i el col·locar la base de pa de pessic.
  2. Fondre la mantega, les fulles de gelatina i la crema de cobertura. Deixar refredar a 28ºC.
  3. Calentar a 85ºC les clares amb el sucre i muntar.
  4. Barrejar les clares muntades amb el sucre i la barreja anterior.
  5. Barrejar el mix anterior amb el concentrat de rosa amb moviments envolvents.
  6. Posar el mousse damunt del motlle.

Ingredients nucli:

550 gr de crema anglesa.

20 gr. de menta.

16 gr. de gelatina.

600 gr. de xocolata blanca.

225 gr. de nata semimuntada.

Base:

Pa de pessic.

Elaboració nucli:

Fer una crema anglesa:

  1. Bullir la menta, 250gr. de llet i 250 gr de nata.
  2. Blanquejar 40 gr. de sucre i 80 gr de rovell.
  3. Afegir el primer preparat al segon sense deixar de remenar i posar al foc.
  4. Calentar el preparat a 85ºC.
  5. Afegir la gelatina.
  • Deixar refredar a 28ºC la crema anglesa.
  • Afegir la xocolata blanca, prèviament fossa.
  • Barrejar la nata semimuntada i reservar al congelador amb motlles o amb un motlle gran.

Ingredients gelatina ratafia:

250 gr. gelatina freda.

50 gr. glucosa.

80 gr. ratafia.

Elaboració gelatina:

Calentar la gelatina freda, la glucosa i la ratafia.

Composició:

Pa de pessic (base), mousse de rosa, nucli, mousse de rosa i gelatina de ratafia.

Pots seguir els comentaris a través del RSS 2.0 , deixar un comentari, o fer trackback.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *