Jornades gastronomiques, Sant Feliu de Llobregat
Header

Pop et vitelote amb pluja de roses

26 abril 2014 | Publicat per Amics de les roses a 2014 | Receptes - (Deixa un comentari)

Recepta del Bar de l’Ateneu: Pop et vitelote amb pluja de roses

INGREDIENTS

1 pop
1/2  kg patates vitelote
Oli
Llaurer
Sal en escames
Roses comestibles

Per a la salsa:
1 kg de cebes
Sal
Oli

PREPARACIÓ

  1. Per a la salsa de ceba, tallem les cebes en juliana i les saltegem en oli fins que quedin ben daurades. Després li afegim força aigua i deixem que es coguin unes 12 hores aproximadament a foc lent. Quan la salsa s’hagi reduït les triturem amb la túrmix i la colem perquè ens quedi una salsa sense gromolls. Rectifiquem de sal i mantenim a part.
  2. Coem el pop en una cassola amb força aigua uns 40/45 minuts, depenent de la grandària. Quan ja estigui tendre el retirem i el deixem refredar. També es pot ocmprar el pop ja cuit.
  3. El podem trossejar en rodanxes, tallar-lo longitudinalment o deixar la pota sencera.
  4. Per altra banda, coem les patates en el forn amb un raig d’oli i una mica de sal. Les deixem coent-se uns 30 minuts a 180 graus, depenent de la seva grandària.
  5. Amb el pop ja trossejat, escalfem una mica d’oli d’oliva en una paella o planxa i ho daurem un parell de minuts per costat.
  6. Servim el plat colocant una base de salsa, un parell de rodanxes de patates i 2 cm d’espessor i una pota de pop.
  7. Finalment li afegim els pètals de rosa i les escames de sal.

IMG_3737 Pop et vitelote amb pluja de roses

Pots seguir els comentaris a través del RSS 2.0 , deixar un comentari, o fer trackback.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *