Jornades gastronomiques, Sant Feliu de Llobregat
Header

Provolone al forn amb chutney de rosa

29 abril 2016 | Publicat per Amics de les roses a 2016 | Receptes - (Deixa un comentari)

Recepta del restaurant El Parlament: Provolone al forn amb chutney de rosa

Ingredients:

Una rodanxa de formatge provolone.

Per al chutney:

500g de tomàquets madurs

Un grapat de pètals de rosa comestibles

½ ceba de figueres

40 g de gingebre fresc

50 cl de vinagre de poma

150 g de sucre de canya

1 branqueta de coriandre

1 cullereta de sal

1 cullereta de pebre

1 cullereta de mostassa en gra

8 beines de cardamom

Elaboració:

Del chutney:

  1. Posem els pètals de rosa en remull en una barreja d’aigua i vinagre durant unes 12 hores.
  2. Daurem la ceba picada molt fina en una cassola amb oli d’oliva.
  3. Pelem i tallem en dauets petits els tomàquets. Pelem i ratllem el gingebre i els afegim a la cassola.
  4. Tallem els pètals de rosa i els afegim.
  5. Afegim el sucre i el vinagre.
  6. Afegim les beines de cardamom, el coriandre picat, el pebre i la mostassa en gra.
  7. Removem i deixem a foc lent durant 1 hora aproximadament, fins que tots els sucs es redueixin i quedi una textura de confitura, amb els trossets.

Presentació:

Col·loquem una rodanxa de provolone en una cassoleta de fang d’una mida similar a la de la rodanxa.  Es posa al forn uns minuts fins que s’hagi fos. S’estén una capa de chutney per sobre i es decora amb pètals de rosa. S’acompanya amb torradetes.

Pots seguir els comentaris a través del RSS 2.0 , deixar un comentari, o fer trackback.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *