Jornades gastronomiques, Sant Feliu de Llobregat
Header

Rosa cruixent amb crema anglesa de roses i menta

29 abril 2016 | Publicat per Amics de les roses a 2016 | Receptes - (Deixa un comentari)

Recepta de la botiga de rebosteria Naturalment dolç: Rosa cruixent amb crema anglesa de roses i menta

Ingredients per 6 unitats

Roses

6 fulls de pasta filo

100 g de mantega pomada

Crema anglesa de roses

250 ml Llet

4 rovells d’ou

100 g de sucre

20 g de rosa en pasta

Xarop de menta

20  fulles de menta

250g d’aigua mineral

250g de sucre

Pell de ½ llimona 

Sucre de roses

100g de sucre

5g de rosa en pasta

Preparació

Roses de pasta filo

  1. Desfem la mantega.
  2. Escalfem el forn a 180ºC.
  3. Pintem amb mantega els motllos que farem servir.
  4. Untem amb la mantega el full de pasta filo, per una banda només.
  5. Pleguem el full en forma d’acordió.
  6. Cargolem la pasta de full.
  7. La posem al motllo i  enfornem uns 20-25 minuts.

Preparem la crema anglesa de roses

  1. Posem al foc la llet,  25g de sucre i la pasta de roses. Quan arrenqui el bull la retirem i deixem en  reposar.
  2. En un bol batem els rovells amb la resta del sucre (75g).
  3. Incorporem la infusió de llet i roses a la barreja dels rovells d’ou i reservem.
  4. Passats els 20-25 minuts retirem del forn les roses de pasta filo i tirem per sobre la crema anglesa de roses, fins 2/3 ,aproximadament, de l’alçada de la pasta filo.
  5. Enfornem 25 minuts més o fins que la crema estigui quallada.
  6. Retirem del forn.

Per decorar:

Xarop de menta

  1. Rentem i assequem les fulles de menta.
  2. Ratllem la pell de la llimona i piquem la menta molt fina.
  3. Posem la menta, 125 g de sucre i la pell de la llimona en un bol i reservem.
  4. Posem en un cassó l’aigua i la resta del sucre fins que arrenqui el bull.
  5. Mesclem l’aigua amb la menta i deixem reposar uns 30 minuts. Passat aquest temps  ho guardem en un pot de vidre hermètic, un mínim de 4 hores dins de la nevera.
  6. Ho passem per un colador i ho posem al foc fins que redueixi el seu volum i agafi una textura més densa.
  7. Reservem en un pot de vidre tancat.

Sucre de Roses

  1. Preparem una safata de forn amb paper de forn.
  2. Escalfem el forn a 60ºC.
  3. En una bossa amb tanca tipus ZIP posem el sucre i la rosa en pasta. Sacsegem fins que els dos ingredients quedin be barrejats.
  4. Ho estirem a sobre de la safata de forn i enformen 5 minuts o fins que la barreja perdi la humitat.
  5. Ho triturem ben fi amb l’ajuda d’un robot de cuina, una trituradora, molinet de cafè o amb un morter i una mà.
  6. Reservem en un pot o bossa hermètica.

Muntatge

  1. Amb ajuda d’un pinzell de cuina pintem una tija amb el xarop de menta.
  2. Coloquem en un dels extrems una rosa de pasta filo.
  3. Espolsem amb el sucre de roses i tot seguit servim.

Pots seguir els comentaris a través del RSS 2.0 , deixar un comentari, o fer trackback.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *