Rosa cruixent amb crema anglesa de roses i menta
29 abril 2016 | Publicat per a 2016 | Receptes - (Deixa un comentari)Recepta de la botiga de rebosteria Naturalment dolç: Rosa cruixent amb crema anglesa de roses i menta
Ingredients per 6 unitats
Roses
6 fulls de pasta filo
100 g de mantega pomada
Crema anglesa de roses
250 ml Llet
4 rovells d’ou
100 g de sucre
20 g de rosa en pasta
Xarop de menta
20 fulles de menta
250g d’aigua mineral
250g de sucre
Pell de ½ llimona
Sucre de roses
100g de sucre
5g de rosa en pasta
Preparació
Roses de pasta filo
- Desfem la mantega.
- Escalfem el forn a 180ºC.
- Pintem amb mantega els motllos que farem servir.
- Untem amb la mantega el full de pasta filo, per una banda només.
- Pleguem el full en forma d’acordió.
- Cargolem la pasta de full.
- La posem al motllo i enfornem uns 20-25 minuts.
Preparem la crema anglesa de roses
- Posem al foc la llet, 25g de sucre i la pasta de roses. Quan arrenqui el bull la retirem i deixem en reposar.
- En un bol batem els rovells amb la resta del sucre (75g).
- Incorporem la infusió de llet i roses a la barreja dels rovells d’ou i reservem.
- Passats els 20-25 minuts retirem del forn les roses de pasta filo i tirem per sobre la crema anglesa de roses, fins 2/3 ,aproximadament, de l’alçada de la pasta filo.
- Enfornem 25 minuts més o fins que la crema estigui quallada.
- Retirem del forn.
Per decorar:
Xarop de menta
- Rentem i assequem les fulles de menta.
- Ratllem la pell de la llimona i piquem la menta molt fina.
- Posem la menta, 125 g de sucre i la pell de la llimona en un bol i reservem.
- Posem en un cassó l’aigua i la resta del sucre fins que arrenqui el bull.
- Mesclem l’aigua amb la menta i deixem reposar uns 30 minuts. Passat aquest temps ho guardem en un pot de vidre hermètic, un mínim de 4 hores dins de la nevera.
- Ho passem per un colador i ho posem al foc fins que redueixi el seu volum i agafi una textura més densa.
- Reservem en un pot de vidre tancat.
Sucre de Roses
- Preparem una safata de forn amb paper de forn.
- Escalfem el forn a 60ºC.
- En una bossa amb tanca tipus ZIP posem el sucre i la rosa en pasta. Sacsegem fins que els dos ingredients quedin be barrejats.
- Ho estirem a sobre de la safata de forn i enformen 5 minuts o fins que la barreja perdi la humitat.
- Ho triturem ben fi amb l’ajuda d’un robot de cuina, una trituradora, molinet de cafè o amb un morter i una mà.
- Reservem en un pot o bossa hermètica.
Muntatge
- Amb ajuda d’un pinzell de cuina pintem una tija amb el xarop de menta.
- Coloquem en un dels extrems una rosa de pasta filo.
- Espolsem amb el sucre de roses i tot seguit servim.
Pots seguir els comentaris a través del RSS 2.0 , deixar un comentari, o fer trackback.
Deixa un comentari