Jornades gastronomiques, Sant Feliu de Llobregat
Header

Rosa, ametlles i xocolata blanca

29 abril 2012 | Publicat per Amics de les roses a 2012 | Receptes | Vídeos - (Deixa un comentari)

Recepta del restaurant A més i més: Rosa, ametlles i xocolata blanca

Per al gelat d’ametlles

INGREDIENTS:

  • 980 ml. llet
  • 200 ml. aigua
  • 240 gr. llet en pols
  • 650 gr. sucre invertit (semblant a la mel)
  • 240 gr. sucre
  • 25 gr. estabilitzant gelats
  • 80 gr. rovell d’ou
  • 400 gr. pasta d’ametlla

PREPARACIÓ:

  1. Mesclar tots els ingredients en una cassola amb unes varetes i portar a 80 graus.
  2. Refredar la mescla.
  3. Passar la mescla per la geladora i mantenir-la en el congelador.

 

Per al pa de pessic d’ametlla

INGREDIENTS:

  • 4 ous
  • 110 gr. sucre
  • 80 gr. farina fluixa
  • 20 gr. farina d’ametlla

PREPARACIÓ:

  1. Separar les clares dels rovells.
  2. En un bol i amb unes varetes, muntar els rovells amb el sucre fins a aconseguir una mescla esponjosa i blanquinosa.
  3. Afegir-hi la farina d’ametlla i la de blat i remoure la mescla d’una forma circumdant.
  4. Finalment afegirem a poc a poc les clares fins a aconseguir una mescla homogènia i amb volum.
  5. Introduïrem la mescla en una safata de forn untada amb manteg i ho fornejarem a 250 graus durant 5-10 minuts.

 

Per a la sopa de xocolata blanca i roses

INGREDIENTS:

  • 1 litre d’aigua mineral
  • 200 gr. xocolata blanca
  • 125 gr. sucre
  • 5 gr. maicena
  • 50 ml. crema de llet
  • dues gotes d’essència de roses

PREPARACIÓ:

  1. Posar tots els ingredients en una olla i portar la mescla a ebullició mitjançant unes varetes.
  2. Remenar contínuament.
  3. Finalment, afegir l’essència de roses i conservar la sopa en fred.

 

Per acabar el plat necessitarem

INGREDIENTS:

  • 2 cireres tallades per la meitat
  • 3 ametlles tendres
  • pètals de rosa

PRESENTACIÓ:

  1. En un plat fons i, si pot ser, negre.
  2. En el centre tallarem una làmina quadrada i fina de pa de pessic. A sobre, una boleta de gelat d’ametlles. Sobre el gelat, i intentant aconseguir volum, hi disposarem els pètals de rosa prèviament pulveritzats amb aigua mineral.
  3. Finalment afegirem en el fons del plat les ametlles i les cireres. Ajudats d’una gerreta afegirem una generosa quantitat de sopa de xocolata.
  4. El plat està llest per a degustar amb cullera!

 

Pots seguir els comentaris a través del RSS 2.0 , deixar un comentari, o fer trackback.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *