Jornades gastronomiques, Sant Feliu de Llobregat
Header

Concurs de pastissos: Sara en temps de roses

21 abril 2013 | Publicat per Amics de les roses a 2013 | Receptes - (Deixa un comentari)

La Maria José Navarro ha obtingut el primer premi en el concurs de pastissos amb roses d’aquest any. Ha volgut compartir la seva recepta guanyadora amb tots nosaltres per tal que ho provem a casa. El pastís l’ha anomenat Sara en temps de roses.

INGREDIENTS

Per al pa de pessic
3 rovells d’ou
3 clares d’ou
1 ou sencer
130 gr. de sucre
80 gr. de farina
20 gr. de maizena
30 gr. d’ametlla mòlta en pols
Ratlladura de llimona

Per a l’almívar
100 gr. de sucre
100 gr. d’aigua
Unes gotes de suc de llimona
Un rajolí de whisky

Per a la crema de mantega
300 gr de mantega o margarina a temperatura ambient
85 ml. de llet
150 gr. de sucre glass

Per al farciment i la decoració
Melmelada de roses
Ametlla laminada
Sucre glass

 

PREPARACIÓ

  1. Preparem el pa de pessic.
  2. Abans de començar amb els batuts, deixem pesada i tamisada amb un colador la barreja de farines i ametlla mòlta i reservem.
  3. Batem bé les clares, i anem incorporant 80 gr. de sucre a poc a poc. Fins arribar gairebé al punt de neu, i reservem.
  4. El punt següent és batre bé els rovells i l’ou, amb 50 gr. de sucre i la ratlladura de llimona fins a aconseguir una barreja blanquinosa i que tripliqui el seu volum.
  5. En un bol gran, barregem amb cura les clares amb els rovells, i anem incorporant a poc a poc les farines reservades amb moviments envoltants.
  6. Fornegem la barreja en un motlle d’uns 20 cm. prèviament engreixat, amb el forn preescalfat a 180º, calor a dalt i a baix, durant 25-30 minuts (ens assegurarem amb una broqueta, si surt neta ja estarà llest). Deixem refredar en el motlle uns minuts i desmotllem.
  7. Preparem l’almívar.
  8. En un cassó posem els ingredients de l’almívar, excepte el licor. Portem a ebullició durant uns 10 minuts. Afegim el rajolí de whisky (opcional) i deixem refredar.
  9. Preparem la crema de mantega.
  10. Batem tots els ingredients fins a obtenir una crema.

 

MUNTATGE

  1. Tallem el pa de pessic per la meitat i posem a les dues parts l’almívar.
  2. Estenem una capa de la melmelada de roses i tornem a posar a lloc la part superior del pa de pessic.
  3. Cobrim tot el pastís amb la crema de mantega.
  4. Torrem les ametlles laminades, a manca de bons utensilis podem torrar les ametlles al microones, estenent-les bé en un plat, a la màxima temperatura durant 1 minut, les traiem, les remenem amb una cullera i tornen a fer aquesta operació de 30 en 30 segons. En uns 3 i 5 minuts després, les ametlles hauran perdut la seva humitat natural i estaran cruixents, ideals per aquest pastís.
  5. Col·loquem un tros gran de paper de forn sota el pastís i tirem per sobre les ametlles filetejades i torrades. En posem també pels laterals i si cauen, com cauran en el paper de forn, les podem recuperar; el pastís ha de quedar ben cobert.
  6. Les roses naturals de decoració les enganxem amb una mica de xocolata de cobertura.

Espero que us quedi bé.

Pots seguir els comentaris a través del RSS 2.0 , deixar un comentari, o fer trackback.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *