Tàrtar de tonyina marinada amb roses, vellut de tomàquet i sorbet
18 abril 2015 | Publicat per a 2015 | Receptes | Vídeos - (1 comentari)Receptes de l’escola d’hosteleria IES Martí Dot: Tàrtar de tonyina marinada amb roses, vellut de tomàquet i sorbet.
Tàrtar de tonyina marinada amb roses
INGREDIENTS:
300gr Tonyina vermella
2 unitats Escalunya
30gr Porradell
Sèsam
Oli de sèsam
Essència de roses
Salsa de soja
PREPARACIÓ:
- Netejar la tonyina a consciència
- Deixar marinar amb l’essència de roses, l’oli de sèsam i la salsa de soja
- Picar a ganivet molt petit.
- Tallar de la mateixa manera l’escalunya i el porradell.
- Barrejar i amanir tots els ingredients i reservar en fred.
Vellut de tomàquet
INGREDIENTS:
Tomàquet madur
Sal
Sucre de roses
Oli de roses
PREPARACIÓ:
- Escaldar i refredar en aigua amb gel els tomàquets.
- Treure les llavors i tallar a quarts
- Escórrer molt bé i confitar al forn a 70º durant unes 4h amanits amb sal, sucre de roses i oli de roses.
Sorbet
INGREDIENTS:
500gr Maduixes
50gr Sucre
20gr Melmelada de maduixes
PREPARACIÓ:
- Netejar les maduixes i congelar.
- Afegir-les en un vas americà i triturar amb una mica de melmelada de roses. Guardar en fred.
A més a més:
- Brou de peix reduït i “ketxup ”de roses.
- Micromezclum
PRESENTACIÓ DEL PLAT:
- Pintar amb pinzell la base del plat
- Col·locar a sobre i en un motllo rodó una quantitat de tàrtar de tonyina, a sobre un pètal de tomàquet i culminem amb una quenelle de sorbet.
- Decorar amb una mica de Micromezclum, sal Maldon i oli d’oliva.
Pots seguir els comentaris a través del RSS 2.0 , deixar un comentari, o fer trackback.
Pingback: Resum de les Jornades La Cuina de les Roses 2015 | notícies