Jornades gastronomiques, Sant Feliu de Llobregat
Header

Turbot amb puré de roses, ceba caramelitzada i pèsols liofilitzats

21 abril 2013 | Publicat per Amics de les roses a 2013 | Receptes | Vídeos - (Deixa un comentari)

Receptes de l’Institut Martí Dot:  Turbot amb puré de roses, ceba caramelitzada i pèsols liofilitzats / Piruletes de xocolata amb pètals de rosa / Maduixes amb Campari i roses

Turbot amb puré de roses, ceba caramelitzada i pèsols liofilitzats

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 talls de turbot de 180 gr
Sal i pebre
2 cebes mitjanes
Sucre de roses
Cava rosat

Puré:
100 ml d’aigua
100 ml almibar TPT
20 gr de pasta de rosa
2’5 gr d’agar agar

PREPARACIÓ

  1. Puré: Barrejar tots els ingredients i bullir. Deixar que cualli en un recipient. Un cop fred, triturar fins obtenir un puré fi i consistent.
  2. Ceba: Tallar la ceba fina i potxar-la a foc lent. Aferir el sucre. Quan hagi caramelitzat afegir el cava rosat i desglassar. Reservar en calent.
  3. Turbot: Porcionar, salpebrar i marcar a la planxa
  4. Emplatat: Fer una llàgrima amb el puré, disposar una base de ceba, a sobre el turbot i acabar amb els pèsols.

La cuina de les roses

Piruletes de xocolata amb pètals de rosa

INGREDIENTS PER A 20 PIRULETES

100 gr de xocolata blanca
1 cullarada de pètals de rosa secs
4 gotes de concentrat de roses

 

PREPARACIÓ

  1. En un bany maria, fondre la xocolata. Afegir el concentrat i continuar remenant.
  2. Estirar la xocolata sobre paper de forn en forma de piruleta. Posar una broqueta i uns trossets de pètals. Deixar refredar en la nevera.
  3. Emplatar dintre d’una copa, enmig d’un ram de flors.

 

Maduixes amb Campari i roses

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

12 maduixes
50 ml. de Campari
20 ml. d’aigua
20 gr. de sucre de roses
1 fulla de gelatina neutra

PREPARACIÓ

  1. Buidar les maduixes per la part superior amb l’ajuda d’un buidador i tallar una mica la base per tal de que quedin en peus.
  2. Bullir l’aigua amb el sucre de roses i afegir una fulla de gelatina hidratada.
  3. Dissoldre i afegir el Campari.
  4. Refredar i farcir les maduixes.
  5. Refredar les maduixes farcides i a l’últim moment afegir una mica de ratlladura de llimona.

La cuina de les roses

Pots seguir els comentaris a través del RSS 2.0 , deixar un comentari, o fer trackback.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *