Jornades gastronomiques, Sant Feliu de Llobregat
Header

El restaurant de l’institut Martí Dot

abril 8th, 2013 | Posted by Amics de les roses in 2013 | Jornades | Participants | Vídeos

A pocs dies perquè tingui lloc “La cuina de les roses” ens acostem a l’espai que acollirà les jornades, el restaurant pedagògic de l’institut Martí Dot. A l’hora en què els alumnes i els professors fan el dinar de família, abans que comencin a arribar els clients, parlem amb el Frank Boronat, professor de cuina de l’escola d’hosteleria.

Restaurnat de l'Institut Martí Dot

En relació a l’ús de roses a la cuina contemporània, ens explica que “té molta tirada el tema de les flors comestibles, productes exòtics…”. Ens diu que “havia utilitzat els pètals de rosa per a amanides, per guarnir una mica”, i que “la rosa és un element força complicat de combinar amb productes”. Li preguntem si és tradició d’alguna regió del món utilitzar les roses a la cuina, i ens respon que als Països Baixos i a França. I “també a Anglaterra, a la part dolça, ja que tenen moltes confitures de roses”.

El restaurant pedagògic està situat al Palau Falguera i ofereix, per setmanes temàtiques, un menú degustació. “Fem cuina creativa, cuina d’autor, i practiquem la cuina de quilòmetre zero”. Sobre el nivell que hi ha als restaurants de la nostra ciutat, el Frank opina que “a Sant Feliu de Llobregat hi ha una qualitat força alta quant a gastronomia”.

Finalment, ens revela els plats que cuinarà en directe durant les jornades gastronòmiques d’aquest any. En seran tres:

  • Cous-cous de verduretes amb esfera de roses
  • Turbot amb puré de roses i pèsols de llàgrima
  • Piruletes de xocolata blanca amb roses i pètals

Restaurnat de l'Institut Martí Dot

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

2 Responses