Jornades gastronomiques, Sant Feliu de Llobregat
Header

Però les roses es mengen?

abril 6th, 2013 | Posted by Amics de les roses in 2013 | Jornades

Roses comestibles

Una pregunta que sorgeix sovint és si les roses, com a planta que són, es poden utilitzar a la cuina directament. El dubte més habitual és si podem utilitzar les roses que es venen a les floristeries. La resposta és no. Les flors decoratives estan tractades amb pesticides i altres productes que no són aptes per al consum humà. Per aquesta raó cal que ens assegurem que les flors que vulguem utilitzar en la creació dels nostres plats provinguin de conreus ecològics, o si més no, pensats per al consum.

Els cuiners de “La cuina de les roses” ens expliquen que introduïr aquesta flor en la creació culinària és força difícil, perquè té un sabor molt suau i delicat. Per aquesta raó s’utilitza habitualment en postres o en amanides, que són de sabor més fresc. En plats cuinats, la intensitat del sabor de l’ingredient principal acostuma a tapar el toc més suau que aporta el pètal de rosa.

Malgrat això, durant les jornades gastronòmiques d’aquest abril podrem gaudir de tot tipus de plats que els cuiners santfeliuencs estan acabant d’elaborar amb roses. No us els perdeu!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.