Jornades gastronomiques, Sant Feliu de Llobregat
Header

Ada Parellada cuina amb roses

abril 9th, 2014 | Posted by Amics de les roses in 2014 | Cuiners de renom | Vídeos

La cuinera Ada Parellada té diversos llibres publicats i fa aparicions habituals a la televisió. Defineix el seu estil com una versió rockera de la cuina catalana.

L’Ada Parellada ens explica que la cuina amb flors no és una cosa nova, sinó que ve des de l’antiga Roma. A la península Ibèrica es va introduïr fa molts segles la flor de taronger, que encara avui es fa servir per a fer el tortell de Reis.

Per a la cuinera, la rosa és “una flor dura comparada amb la seva fragilitat aparent. Quan la mossegues, la resposta és sorprenent. Descobreixes amargor, astringència, duresa.”

Malgrat que, diu, les roses són difícils de combinar amb receptes salades, ens revela els plats en què ha utilitzat roses, com una amanida o unes guatlles embolicades amb pètals.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.