Jornades gastronomiques, Sant Feliu de Llobregat
Header

Jornades gastronòmiques 2013

Per segon any Sant Feliu de Llobregat acull les jornades gastronòmiques “La cuina de les roses”. Després de l’èxit i la bona acollida de la primera edició, els Amics de les Roses han tornat a organitzar aquest certàmen únic. Cuiners professionals dels restaurants de la ciutat demostraran en directe com elaboren els plats que han inventat, i que tenen la singularitat d’incloure les roses entre els ingredients.

La ciutat de les roses

Sant Feliu de Llobregat és coneguda com la ciutat de les roses des de fa molts anys. Els obtentors i conreus de roses santfeliuencs eren els més preuats del país. L’objectiu d’aquestes jornades és dinamitzar el sector de la gastronomia local, i és natural que unes jornades gastronòmiques que tenen lloc a la capital catalana de les roses tinguin aquesta flor com a protagonista.

Innovació culinària

Aquest singular ingredient complica l’elaboració de les receptes que es mostraran a “La cuina de les roses”. El seu sabor suau, volàtil i difícil d’extreure fa difícil la seva compatibilitat amb molts dels ingredients clàssics de la cuina mediterrània. Aquest és un dels reptes que es trobaran els cuiners santfeliuencs a l’hora d’elaborar nous plats amb roses i altres flors. Durant les demostracions, els assistents tindran disponibles la recepta de cada plat, i podran resoldre dubtes amb els cuiners. Tot plegat s’enregistrarà en vídeo i quedarà disponible a lacuinadelesroses.cat

Tot tipus de plats

Durant el certamen, podrem gaudir de tot tipus de receptes: tapes i plats principals de carn, peix o pasta; també postres dolços, i fins i tot còctels, gintònics i cerveses artesanes elaborats amb roses. De tot això en podrem fer un tast a “La cuina de les roses”. A més a més, els restaurants inclouran a la carta els seus plats, postres i begudes durant les Festes de Primavera de Sant Feliu de Llobregat.

Entrada gratuïta

Les jornades gastronòmiques tindran lloc els dies 19, 20 i 21 d’abril de 2013 al restaurant pedagògic del Palau Falguera. L’entrada és gratuïta i hi esteu tots convidats.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.