Jornades gastronomiques, Sant Feliu de Llobregat
Header

Aperitiu de pètals de rosa

abril 26th, 2014 | Posted by Amics de les roses in 2014 | Receptes

Recepta del bar i restaurant El Parlament: Aperitiu de pètals de rosa

INGREDIENTS

Sardines
Tomaquets pera
Vinagre xerès
Pastanaga
Canyella
Oli d’oliva
Alls
Sal
Pebres
Cardamom
Llor
Sucre
Essència de rosa

PREPARACIÓ

  1. Agfarem els tomàquets i els natejarem. Els treurem la cua i amb un ganivet l’hi farem una creu a la punta. Fet això els escaldarem en aigua bullint durant 30 segons, ni més ni menys. Els treurem de l’aigua i els passarem a una aigua amb gel per tallar la cocció.
  2. Els pelarem i els tellarem a 1/4 amb forma de pètal. Els estirarem en una safata de forn. Un cop estirats els hi tirarem sal, sucre, els pintarem amb una mica d’oli i una gota d’essència de roses per pètal de tomàquet. El forn el tindrem a 65 graus i hi posarem els tomàquets unes 4 hores aproximadament. Sempre mirant i depenent de quina textura volem en el tomàquet.
  3. Per altre banda, netejarem les sardines i les colocarem en una placa de forn alta. Li afegirem sal, pebre, cardamom, canyella, llor, alls i totes les espècies que hi volguem. Després hi posarem el vinagre que serà 1/3 part i les dos restants seran d’oli. Cubrirem les sardines i ho posarem al forn a una temperatura de 85 graus. Ho deixerem 1 hora més o menys.
  4. Per presentar-ho utilitzarem un platet allargat on hi estirarem la sardina i a la punta hi posarem un parell de pètals de tomàquet.

Aperitiu de pètals de rosa

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.