Jornades gastronomiques, Sant Feliu de Llobregat
Header

Cupcake de roses amb frosting de xocolata blanca i Mascarpone

abril 26th, 2014 | Posted by Amics de les roses in Jornades

Recepta del restaurant El Melic: Cupcake de roses amb frosting de xocolata blanca i Mascarpone

INGREDIENTS
Per a la base:
150g de farina
150g de sucre
150g de mantega
3 ous
3 cullerades soperes de llet
1 cullaradeta de llevadura o de bicarbonat
1 culleradeta de extracte de vainilla
1cullarada sopera de aigua de roses
Per al frosting:
150g de gotes de xocolata blanca
140g de formatge mascarpone
140g de sucre glas tamisat
Pètals de rosa frescos
PREPARACIÓ
  1. Precalentem el forn a 175º-180ºC.
  2. En un bol barregem el sucre i la mantega (sempre a temperatura ambient) fins que estigui cremós. S’afegeixen els tres ous lleugerament batuts juntament amb l’extracte de vainilla, l’aigua de roses i el bicarbonat. Per últim afegim la llet.
  3. Un cop la barreja feta ho repartim en els motllos, s’han d’omplir 2/3 parts de la seva capacitat. Al forn durant uns 20 minuts, o fins que al punxar amb un palet de fusta surti ben net.
  4. Per al frosting, fonem la xocolata (al bany maria) en un cassó refractat suspès en un cassó amb aigua bullint, a foc lent. Ho retirem del foc i deixem que es refredi una mica. Seguidament, tamisem el sucre glas i ho barregem amb el mascarpone, amb batedora fins que la barreja adquireixi una consistència lleugera i cremosa. Incorporem la xocolata fosa sense deixar de batre la barreja.
  5. Un cop els cupcakes fets, els retirem del forn i els deixem refredar en una reixeta. Omplim la mànega pastissera amb el frosting i en col·loquem a la superfície. Finalment decorem amb pètals de rosa frescos, aptes per a hosteleria.

IMG_3621 Cupcake de roses amb frosting de xocolata blanca i Mascarpone

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.