Recepta del restaurant El Melic: Cupcake de roses amb frosting de xocolata blanca i Mascarpone
INGREDIENTSPer a la base:150g de farina150g de sucre150g de mantega3 ous3 cullerades soperes de llet1 cullaradeta de llevadura o de bicarbonat1 culleradeta de extracte de vainilla1cullarada sopera de aigua de rosesPer al frosting:150g de gotes de xocolata blanca140g de formatge mascarpone140g de sucre glas tamisatPètals de rosa frescos
PREPARACIÓ
- Precalentem el forn a 175º-180ºC.
- En un bol barregem el sucre i la mantega (sempre a temperatura ambient) fins que estigui cremós. S’afegeixen els tres ous lleugerament batuts juntament amb l’extracte de vainilla, l’aigua de roses i el bicarbonat. Per últim afegim la llet.
- Un cop la barreja feta ho repartim en els motllos, s’han d’omplir 2/3 parts de la seva capacitat. Al forn durant uns 20 minuts, o fins que al punxar amb un palet de fusta surti ben net.
- Per al frosting, fonem la xocolata (al bany maria) en un cassó refractat suspès en un cassó amb aigua bullint, a foc lent. Ho retirem del foc i deixem que es refredi una mica. Seguidament, tamisem el sucre glas i ho barregem amb el mascarpone, amb batedora fins que la barreja adquireixi una consistència lleugera i cremosa. Incorporem la xocolata fosa sense deixar de batre la barreja.
- Un cop els cupcakes fets, els retirem del forn i els deixem refredar en una reixeta. Omplim la mànega pastissera amb el frosting i en col·loquem a la superfície. Finalment decorem amb pètals de rosa frescos, aptes per a hosteleria.