Jornades gastronomiques, Sant Feliu de Llobregat
Header

Torna la cuina de les roses

abril 20th, 2014 | Posted by Amics de les roses in 2014 | Jornades

Aquest cap de setmana torna a Sant Feliu de Llobregat un esdeveniment únic: les jornades gastronòmiques dedicades al món de la rosa. És la tercera edició, i aquest any tornem a comptar amb noves incorporacions.

Restaurants, bars de tapes, bar de copes, fleques i pastisseries passaran pels fogons de “La cuina de les roses” per mostrar-nos en directe com elaboren les receptes que han creat per a l’esdeveniment.

Programa

Les jornades començaran divendres, 25 d’abril, a les 19:30 a la Sala dels Àustries del Palau Falguera. Comptarem amb la conferència inaugural d’un assessor gastronòmic expert en flors, l’IkerErauzkin. També veurem un breu documental on cuiners de renom de Catalunya expliquen la seva experiència amb les flors. I, com sempre, tindrem la primera demostració del cap de setmana; el còctel inaugural que prepararà l’escola d’hosteleria de l’IES Martí Dot.

Dissabte a les 11h del matí comencem forts amb una mousse, un “airbag”, un aperitiu amb cervesa, un cupcake i cava. A la tarda seguirem amb una pluja de roses, pa d’espelta, confitura i acabarem amb mojito. L’endemà tindrem amanida, cervesa artesana, skrei i cruixent.

Concurs de pastissos

El mateix diumenge tindrà lloc el concurs de pastissos de roses, en què tothom està convidat a participar. Aquí teniu les bases del concurs. Cada any tenim més participació, així que si us agrada la pastisseria, animeu-vos a deixar volar la vostra imaginació!

Tastar els plats

Durant les jornades podreu tastar els plats que es prepararan en directe. A més d’aquest tast, els restaurants participants serviran els plats en el menú de les Festes de Primavera. Això vol dir que durant el segon cap de setmana de maig, a Sant Feliu de Llobregat es podran menjar roses.

Cuinar a casa

Com sempre, les receptes es faran públiques a la web després de cada demostració, juntament amb els vídeos gravats a les jornades. 

Cuiners de renom

En aquesta nova edició, amb més participants i col·laboradors que mai, la cuina surt dels fogons de Sant Feliu i ha anat a buscar l’opinió de coneguts cuiners sobre la presència de les roses a la nostra gastronomia. Aquests vídeos ja els hem anat publicant a la web, i els podeu recuperar aquí, amb entrevistes que hem fet a Carme Ruscalleda, Mirko Carturan, Ada Parellada, Paco Méndez, Oliver Peña i Iker Erauzkin, que obrirà les jornades aquest divendres.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.